dinsdag 26 maart 2013

Elke dag dierendag...

Tijdens ONS laatste thema van dit schooljaar hadden we het echt naar onze zin. Het ging namelijk over dieren... Iedereen was door het dolle heen om iets meer te leren over huisdieren. We verwelkomden 'Chica' en 'Tarzan' in onze klas, de hamsters van Lars en Eric. In groepjes ontwierpen en bouwden we leuke hamsterPRETkooien.


Uiteindelijk kwamen ze nog eens over de vloer om de bouwwerken uit te testen. Waren deze kooien stevig, veilig, duurzaam? Hmmm... Een iets staat vast... De hamsters vonden het uittesten superleuk (en wij waren in de wolken met ons puike werk!). Een dikke proficiat hoor, derdeklassers!


We kregen niet enkel hamsters over de vloer, maar ook de 2 waterschildpadden van Kobe kwamen onze klas een bezoekje brengen. (Wat hebben we ons best gedaan om zo stil mogelijk te werken, zodat ze niet bang waren... Oh yeah!)

(klik op de foto om meerdere foto's te zien te krijgen)

We hebben nog een uitstapje gemaakt om dit superleuke thema af te sluiten. Vandaag trokken we met het openbaar vervoer richting Bredene. Met onze meterteller rollend over de vloer stapten we stevig door tot bij Sabrina, de mama van Lars. Onderweg leerden we iets meer over de kilometer en namen we talrijke foto's van de dieren die we tegenkwamen. Enkele leerlingen kunnen al prachtige foto's nemen... Super!

(klik op de foto om de andere foto's van dieren te zien)

Bij de mama van Lars kregen we te zien hoe de verzorging van een echte hond gaat. We hielpen bij het borstelen met de zachte borstel, zagen hoe een knipbeurt bij honden gebeurt en mochten allerlei vragen stellen. We warmden binnen wat op, aten onze picknick en werden nog eens met 'bubbels en ander lekkers' getrakteerd!

Nog even ontspannen op een speelpleintje in de buurt...

 

En... dan was het al tijd voor de volgende verrassing... Een ritje op een echt boerenpaard! Iedereen die erop durfde, glunderde bij het zitten op dit prachtige dier.

Natuurlijk komen aan alle mooie liedjes een eind... We stapten in stevige pas en met enkele leuke stophaltes en opdrachten tot bij de tramhalte.
 (klik op deze foto om de andere foto's te zien)


Wat was dit een onvergetelijke dag vol dierenliefde, vriendschap, plezier, verrassingen, veel stappen en doorzetten (De meterteller vertelde ons namelijk dat we 11 260 m hebben gestapt... ongelofelijk hé!!), leuke opdrachten, toch ook wel wat leren over de kilometer, fotograferen...

Bedankt, Sabrina voor je gastvrije & warme ontvangst!

Bedankt lieve kindjes om me deze fantastische laatste uitstap te geven! Jullie waren ongelofelijk flink! Ik zal jullie missen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten